12 °c
Lazaropole
17 ° Tue
16 ° Wed
17 ° Thu
15 ° Fri
16 ° Sat

Меморијал Дичо Зограф

“Меморијал Дичо Зограф“ – Тресонче     

       На 31.08 и 01.09 2019 во Тресонче се  одржаа неколку културно-спортски манифестации со кои се одбележа 200 годишнината од раѓањето на еден од најпознатите иконо и фреско-сликари на Балканот во 19-век Димитар Крстев, или познат како Дичо Зограф.

Програма за манифестацијата 

 

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.