20 °c
Lazaropole
17 ° Sat
18 ° Sun
17 ° Mon
18 ° Tue
17 ° Wed
HTML Elements Reference

Добредојдовте во Тресонче

Advertisement
petar

petar

Топоними

Имиња на маалата Тресонче во минатото имало многу маала. Со одење на селаните на гурбет (печалба) неколку од нив исчезнале....

Флора и фауна

Флора и фауна

Во околината на Тресонче, низ неговите дабови и букови кории се среќаваат голем број видови растенија и животни, карактеристични за...

Традиционални јадења

Традиционални јадења

Во Тресонче не секогаш луѓето подготвувале богато јадење, но тоа што секојдневно се подготвувало претставува вистинска слика на селскиот сточарски...

Page 1 of 5 1 2 5

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.