loader image

Погледнете сѐ од категорија спорт и рекреација

Успешно завршена ХСО Тресонче 2020

Тресонче  Недела 27ми Септември 2020г. Автор: Жан Илиќ   Денес во нашето Тресонче за прв пат успешно се одржа трката за Државното Првенство на Македонија во Планински Велосипедизам  „ХСО Тресонче 2020“. Трката се возеше по кружна патека долга 3.2км  трасирана во...

ХСО – ТРЕСОНЧЕ 2020, државно првенство во планински велосипедизам

    Во организација на Велосипедска Федерација на Македонија, В.К. “ЕНЕРЏИ“ и З.Г. “Брзовец“, како и подршка на Општина Маврово -Ростуше , на 27ми Септември Недела на кружната патека низ Тресонче ќе се одржи Државното Првенство во Планински Велосипедизам ХСО...

Тресонче ја организира првата 11 Октомвриска Тура – Тресонечка Долина

Автор: Жан Илиќ На ден 10ти Октомври по повод државниот празник 11ти Октомври за прв пат ја организираме планинарската тура , кружна прошетка околу долината на Тресонче. Се надеваме дека од оваа година ќе прерасне во убава Октомвриска традиција на нашето село...

Бистра Тура 2018

Се одржа третата по ред „Бистра Тура Тресонче“ 2018 Благодарност до организаторите, сите учесници и сите оние што допринесоа да помине во најдобар ред.   Голема благодарност и до градоначалникот на нашата општина Маврово-Ростуше Г-дин Медат Куртовски кој заедно...
Бистра Тура 2016

Бистра Тура 2016

Велосипедска тура од 56 км по прекрасната Бистра со старт и цел во Тресонче, преку Селце, Галичник, Царевец и...