12 °c
Lazaropole
17 ° Tue
16 ° Wed
17 ° Thu
15 ° Fri
16 ° Sat

Активности и рекреација

BISTRA ADVENTURE 2019

BISTRA ADVENTURE 2019

  Планински адреналински тури за велосипедисти на прекрасната Бистра со старт и цел во Тресонче, преку Селце, Галичник, Царевец и Лазарополе. Детали...

Read more

З.Г. „БРЗОВЕЦ“

ИСТОРИЈАТ

ПОТЕКЛО на ИМЕТО

ДИЧО ЗОГРАФ

АЛИЛИЦА

ПОСЕТЕТЕ ВО ТРЕСОНЧЕ ...

Пештера АЛИЛИЦА
Сместена е од десната страна на Тресонечка река, на јужната падина на Бистра. Од селото Тресонче, оддалечена е околу 5 километри во источен правец.
Повеќе
Изворите на Тресонечка река
Реката извира непосредно над селото Тресонче. До самиот извор постои патека која води од селото. Во нејзиниот изворишен дел, на височина од 1705 метри, реката е понорница, а вистинскиот водотек почнува да се создава од водите на Три Извори, во непосредна близина на пештерата Алилица.
Повеќе
Комплексот водопади
Се наоѓаат на тешко пристапен терен во изворишниот дел на Тресонечка река. Вкупно се 12 распоредени на различна височна.
Повеќе
Previous
Next

СЛЕДЕТЕ НЕ НА:

КОНТАКТ:

  • Телефон: 070 123-456
  • e-mail: admin@tresonce.mk
  • Адреса: Ул. Каирска 10, 1000 - Скопје

ПРИЈАТЕЛИ:

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.